Üye Ol


Üyeliğin var mı? Giriş yap.

İyimasa.com.tr
İyimasa.com.tr

Giriş Yap


Üye değil misin? Hemen üye ol.

İyimasa.com.tr
  • Yeni Açılanlar
  • Seyahat
  • Yeme & İçme
  • Yazarlar
İyimasa.com.tr
  • Ana Sayfa
  • Yeni Açılanlar
  • Seyahat
  • Yeme & İçme
  • Yazarlar
Takip Et
       
İyimasa.com.tr
  • Ana Sayfa
  • Destinasyonlar
  • Yeni Açılanlar
  • Seyahat
  • Yeme & İçme
  • Yazarlar
İMR
İzmir Lezzetleri

İzmir'in en lezzetli haberleri için takipte kalın. İzmir lezzetleri sayfamda sizi bekliyor. 

Yeme & İçme |13.04.2025
Kokoreççi Asım Usta: İzmir’in Dünyaca Ünlü Kokoreççisi
İzmir’in kokoreç denince ilk akla gelen ismi, şüphesiz Kokoreççi Asım Usta. 1960 yılında, üç tekerlekli bir arabayla yola çıkan Asım Usta, bugün hem İzmir’in gastronomi tarihine adını yazdırmış bir usta hem de Türkiye çapında tanınan bir lezzet markasının mimarı. ..
İMR
|28.01.2025
Lazanyanın Kökeni ve Tarihçesi
Lazanya, makarna katmanlarından, peynir, domates sosu, kıyma ve sebzelerle yapılan İtalya asıllı bir yemektir.  Anavatanı İtalya olan ve dalgalı makarna katmanlarından yapılan, sosunun adını (Bolognese) Bologna’dan alan Lazanya; İtalyanca’da Lasagne, İngilizce’de Lasagna olarak bilinir. Lazanya adının Yunanca tencere anlam..
İMR
|27.12.2024
Terramur Urla: Denizden Gelen Lezzetlerin Büyüsü
Ege Denizi’nin zarif dokunuşları, Urla’nın eşsiz doğasıyla buluşuyor: Terramur Deniz Ürünleri Restoranı! Bu gastronomi durağı, denizden gelen en taze lezzetleri doğanın sunduğu saf tazelikle harmanlayarak misafirlerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. 25 yıllık deneyimiyle sektörde fark yaratan Terramur, sadece bir r..
İMR
|05.11.2024
Bağ Bozumu: Üzüm Hasadının Coşkulu Dönemi
Bağ bozumu, sonbahar aylarında, üzümlerin olgunlaştığı ve hasat edildiği heyecan verici bir dönemdir. Gelin, bu özel dönemi daha yakından inceleyelim. Özellikle İzmir ve çevresindeki bağlarda gerçekleşen bu süreç, hem şarap yapımında hem de yerel kültürde önemli bir yere sahi..
İMR
|17.09.2024
Maharet Mantı: Geleneksel ve Modern Lezzetlerin Buluşma Noktası
2017 yılında İzmir Bayraklı’da lezzet yolculuğuna başlayan Maharet Mantı, kısa sürede hem yerel hem de ulusal çapta büyük bir beğeni topladı. El yapımı ve tamamen doğal malzemelerle hazırlanan mantıları ile öne çıkan Maharet Mantı, 2023 yılında Ankara’daki şubesini açarak lezzetini daha geniş bir..
İMR
|22.08.2024
Ottoman Mavişehir Lezzet ve Keyfin Buluşma Noktası Olmaya Devam Ediyor
2012 yılında İzmir’de temelleri atılan ve kısa sürede dünya genelinde 40 ayrı noktada hizmet vermeye başlayan Ottoman markasının Mavişehir şubesi, misafirlerine unutulmaz bir deneyim sunmaya devam ediyor. Modern tasarımı, özel lezzetleri ve benzersiz nargile çeşitleriyle dikkat çeken mekan, İzmir’de keyi..
İMR
|14.08.2024
İzmir Boyozu Nedir ve Nasıl Yapılır?
Boyoz, İzmir mutfağının meşhur ve geleneksel bir hamur işidir. Genellikle kahvaltıda tercih edilir ve İzmir'e özgü bir lezzet olarak bilinir. Boyozun kökeni, İzmir'deki Sefarad Yahudilerine dayanır ve bu kültürün önemli bir parçası olarak kabul edilir. Boyozun Özellikleri: Dışı:&nb..
İMR
İYİ MASA
Ana Sayfa
Üye Ol
Giriş Yap
Yeni Açılanlar
Seyahat
Yeme & İçme
Yazarlar
BÖLGELER
Kemeraltı
Dikili
E-BÜLTEN ABONELİĞİ